Techniek is de sleutel

LED verlichting wordt steeds vaker aangeboden als vervanging voor gloeilampen, halogeen of TL verlichting. Vroeger  werden LED’s gebruikt voor statusverlichting in apparaten. Vandaag en morgen wordt deze techniek toegepast voor vervanging van werkverlichting.

Deze technologie wordt het licht van de toekomst genoemd. Wat is LED en wat zijn de uitdagingen om deze techniek toe te passen om een hogere lichtopbrengst te genereren?

LED is een afkorting voor “Light Emitting Diode” vertaald:  licht uitstralende diode. De werking van de LED is dus gebaseerd op de diode; een stukje halfgeleidertechniek dat licht geeft als er een stroom doorheen loopt. Elektrisch bekeken zijn LED’s normale PN-dioden, die in de doorlaatrichting worden gebruikt. De kleur van het licht is afhankelijk van het gebruikte halfgeleidermateriaal.

All Lighting is al jaren een pionier in LED. Sinds de oprichting in 2009 is er gezocht naar de juiste techniek om de belofte die LED in zich heeft te realiseren in werk- en kantooromgeving.

Ook vandaag nog zorgt eigen ontwerp en productie voor een voorsprong.

Ik wil meer weten