Uw verlichting onder de loep: wat u moet weten over led en het activiteitenbesluit milieubeheer

Binnen het milieubeleid speelt de vermindering van de CO2 uitstoot van gebouwen een steeds belangrijkere rol. Verlichting is nog altijd een van de grootste kostenposten als het gaat om energieverbruik, het is dus niet verwonderlijk dat led in het activiteitenbesluit milieubeheer een prominente plaats inneemt. Led verlichting is energiezuinig, heeft een korte terugverdientijd en is ook in andere opzichten milieuvriendelijker dan andere lichtbronnen. Overstappen op led verlichting is voor bedrijven (nog) niet verplicht, maar in de erkende maatregelenlijst voor energiebesparing wordt led expliciet aanbevolen als verlichting om hiermee energie te besparen en daarmee ook de CO2 uitstoot te verminderen. Het activiteitenbesluit milieubeheer verplicht instellingen en bedrijven energiebesparende maatregelen te nemen. Aan deze energiebesparingsplicht is per 1 juli 2019 een informatieplicht energiebesparing toegevoegd. U moet aangeven welke erkende maatregelen u reeds hebt genomen en welke u nog van plan bent uit te voeren. Redenen te over dus om uw verlichting eens onder de loep te nemen en in gesprek te gaan met een betrouwbare partner die alles weet van led verlichting en bovendien volledig op de hoogte is van alle wet- en regelgeving op dit gebied. Wij geven u graag advies, over de voor u meest geschikte led verlichtingsinstallatie, hoe u kunt voldoen aan uw informatieplicht en ook over de verschillende subsidieregelingen waar u voor in aanmerking kunt komen.

Bel: 040 2939883Contactformulier

Investeer in led en voldoe snel aan uw informatieplicht energiebesparing

Het activiteitenbesluit milieubeheer is onderdeel van de wet milieubeheer, een raamwet die bepaalt hoe bedrijven met het milieu om moeten gaan. Alle ondernemingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas of equivalent hiervan verbruiken vallen onder deze wet en zijn verplicht energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben van maximaal 5 jaar. De overheid heeft voor 19 bedrijfstakken een erkende maatregelenlijst voor energiebesparing opgesteld. Deze EML is ook de leidraad voor uw informatieplicht energiebesparing, u loopt deze lijst door en geeft aan welke maatregelen u reeds genomen heeft en welke u nog van plan bent te nemen. In de erkende maatregelen voor verlichting worden altijd led lampen aanbevolen als alternatief voor bestaande lichtbronnen. Door te investeren in led voor uw verlichting maakt u het uzelf gemakkelijker te voldoen aan uw informatieplicht energiebesparing en uiteindelijke uw energiebesparingsplicht.

Verplichting voor bedrijven om enkel LED-verlichting te gebruiken vanaf juli 2020

Wij adviseren bedrijven in Brabant en wijde omgeving over led en het activiteitenbesluit milieubeheer

 • Geen investering
 • Toch subsidie en belastingvoordelen
 • Betaling vanuit uw besparing
 • Direct alle voordelen van LED
 • Inclusief montage
 • 5 jaar full service garantie

All Lighting noemt zich met trots een pionier op het gebied van led verlichting in alle soorten bedrijfspanden. Al sinds 2009 volgen wij de ontwikkelingen in technieken voor energiebesparende lampen en armaturen in led op de voet om ook uw kantoorpand, magazijn of showroom de meest gepaste wijze energiezuinig te verlichten. Daarnaast blijven wij op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent energiebesparing. U kunt er dus altijd van verzekerd zijn dat onze led verlichtingssystemen voldoen aan de eisen van het activiteitenbesluit milieubeheer en de informatieplicht energiebesparing.

Vanuit onze vestigingen in Eindhoven en Doorn bedienen wij een groot deel van de markt in Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht. Zo hebben wij reeds tot volle tevredenheid van onze klanten lichtinstallaties in led aangelegd en de bijbehorende EIA aangevraagd in onder andere:

 • Eindhoven
 • Breda
 • Den Bosch
 • Helmond
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Arnhem
 • Nijmegen
 • Roermond
 • Venlo

Wilt u ook zeker weten dat uw investering in led verlichting voldoet aan alle wettelijke bepalingen en eisen? Neem dan snel contact op om een afspraak te maken met een van onze ledspecialisten. Wij maken u graag een passende offerte en verzorgen uw subsidie aanvragen.