Kluswijt De Wit heeft recentelijk led-verlichting geplaatst. De tientallen led-lampen die geïnstalleerd zijn door Alllighting zijn gefinancierd via een financieringsoplossing van Volgroen.

De toenemende belangstelling voor led-verlichting bij klanten was voor Kluswijs De Wit in Dodewaard aanleiding om zelf de eigen verlichting aan te pakken met de wetenschap

dat goed uitgelichte producten aanzetten tot verkoop. Bovendien verwachten klanten van een winkel die verlichting verkoopt dat deze zelf ook goed verlicht is.

Kluswijs De Wit kon de investering bij Volgroen financieren en direct besparen op het energieverbruik zonder dat er investeringen nodig waren. De led-verlichting is geleverd door Alllighting uit Eindhoven. Het gaat om een combinatie van buisarmaturen, panelen, downlights en floodlights van 4.000 kelvin. De led-verlichting levert meer en beter licht en verbruikt minder stroom. Met de nieuwe verlichting zal Kluswijs De Wit ruim 4,2 ton C02 per jaar besparen.

De Wit over het project: ‘We waren blij dat Alllighting suggereerde om de financiering voor de led-verlichting onder te brengen bij Volgroen. Het heeft er voor gezorgd dat we sneller zijn overgegaan op de nieuwe led-verlichting.’